Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ.... ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ

Aυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε περίπου πριν ένα μήνα στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Με στόχο να αποφευχθούν οι διαρροές των τραγουδιών και να καλυφθεί από χορηγούς το κατά 200.000 ευρώ αυξημένο κόστος της φετινής Eurovision η ΕΡΤ ετοιμάζεται για τη βραδιά επιλογής του τραγουδιού με το οποίο θα διαγωνιστεί η χώρα μας στη διοργάνωση της Μόσχας.

Στις 17 ή 18 Φεβρουαρίου -αναλόγως ποια μέρα θα κληρωθεί να παίξει ο Ολυμπιακός στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ- θα διεξαχθεί ο ελληνικός τελικός στον οποίο ο Σάκης Ρουβάς θα ερμηνεύσει ζωντανά τα 3 τραγούδια που συνθέτει ο Δημήτρης Κοντόπουλος. Το τηλεοπτικό κοινό και η κριτική επιτροπή θα κληθούν να επιλέξουν αυτό που θα πάρει εισιτήριο για τη ρωσική πρωτεύουσα.

Ο άσος στο μανίκι της ΕΡΤ δεν είναι άλλος από το στοιχείο της έκπληξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι της κρατικής τηλεόρασης εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να κρατήσουν τα τραγούδια ως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι τη βραδιά επιλογής, παρακάμπτοντας δηλαδή την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου-παρουσίασή τους. Στόχος να αυξηθεί η προσμονή του κοινού αλλά και να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες διαρροής, όπως συνέβη πέρυσι με τα τραγούδια της Καλομοίρας και του Κώστα Μαρτάκη. Ηδη έχει μπει στην παρτιτούρα η μουσική, ενώ στίχοι -κατά 90% στην αγγλική γλώσσα- έχουν γραφτεί για τα δύο εξ αυτών.

Την ίδια στιγμή, αυξημένο περίπου κατά 200.000 ευρώ αναμένεται να είναι το κόστος της συμμετοχής της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού. Αιτίες η ακρίβεια και το υψηλό κόστος στην οικοδέσποινα Μόσχα, γεγονός που καταδικάστηκε εξαρχής από όλες τις συμμετέχουσες χώρες. Οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ, που τονίζουν ότι η Eurovision είναι το μοναδικό event που «βγάζει τα λεφτά του στο διπλάσιο», προσανατολίζονται στην ανεύρεση τριών μεγάλων χορηγών -έναντι δύο τις προηγούμενες χρονιές- για να καλύψουν το συνολικό κόστος που αναμένεται να ξεπεράσει τις 900.000 ευρώ.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου