Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

  • Τη δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου νομίσματος ζητεί η κεντρική τράπεζα της Κίνας, το οποίο θα ρυθμίζεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και θα αντικαταστήσει το αμερικανικό δολάριο.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Κίνας Ζου Ζιαοτσουάν δεν αναφέρθηκε ευθέως στο δολάριο, αλλά τόνισε ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση υποδεικνύει τους κινδύνους που ενέχονται στην εξάρτηση από ένα νόμισμα.


H μελέτη του κεντρικού τραπεζίτη βλέπει το φως της δημοσιότητας πριν από τη σύνοδο του G20 στις 2 Aπριλίου στο Λονδίνο, στο οποίο η μεταρρύθμιση του διεθνούς χρηματοοικονομικού συστήματος θα βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας. «H εξέλιξη αυτή δείχνει ανάγλυφα ότι η Kίνα προτίθεται να παίξει στο έπακρον τον ρόλο της παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής δύναμης στη σύνοδο του G20», σχολίασε ο Σεμπαστιέν Mπαρμπ, αναλυτής στην γαλλική εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Calyon στο Xονγκ Kονγκ.
  • Aπό δίπλα της έχει και τη Pωσία, η κυβέρνηση της οποίας επιθυμεί να συγκαλέσει συσκεψη με θέμα την προοπτική δημιουργίας ενός διεθνούς νομίσματος, όπως δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αντρέι Ντένισοβ, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA NOVOSTI.
«Στόχος της πρότασης είναι η υλοποίηση της ιδέας για μια καινούργια παγκόσμια λογιστική μονάδα ή ένα καινούργιο παγκόσμιο νόμισμα. Το ερώτημα είναι ποιες από τις δύο επιλογές θα πρέπει να συζητηθεί για να επιτευχθεί ομοφωνία», ειπε ο κ. Ντένισοβ.
Η πρόταση θα υποβληθει στη διάρκεια της συνόδου κορυφής του G20 την ερχόμενη εβδομάδα.
πηγή: Καθημερινή.

Όμως για όσους δεν το γνωρίζουν, οι ίδιες οι Η.Π.Α. εδώ και καιρό έχουν δημιουργήσει μια Βόρειο-Αμερικάνικη Ένωση, μεταξύ Μεξικό - Η.Π.Α. - Καναδά, όπως ακριβώς και η δική μας Ευρωπαϊκή Ένωση. Το κοινό νόμισμα που έχει αυτή η ένωση(οχι επίσημα προς το παρόν) ονομάζεται Amero.

Πριν την οικονομική κρίση κανείς δεν σκεφτόταν να αντικαταστήσει το Amero με το δολάριο, όμως έτσι θα ήταν δύσκολο να στηριχτεί η ένωση αυτή χωρίς κοινό νόμισμα, έτσι ξαφνικά ξέσπασε η κρίση με αποτέλεσμα τώρα το δολάριο να κατηγορείται πως είναι αρκετά καταπονεμένο και σε λίγο θα βγεί απο το προσκήνιο όπως επιθυμεί Κίνα και Ρωσία σύμφωνα με τα παραπάνω γεγονότα.
Όμως αν δούμε τα γεγονότα με τη σειρά μπορούμε να παρατηρήσουμε κατι σημαντικό.Αρχικά έχουμε την δημιουργία της Ευρωπαικής Ένωσης με το ευρώ σε λίγο θα δούμε και επίσημα την
Βόρειο-Αμερικάνικη Ένωση με το amero.Mήπως αργότερα δούμε και μία Ασιατική Ένωση;
.......Και λίγο αργότερα μια παγκόσμια ένωση με ένα παγκόσμιο νόμισμα;
Μήπως όλα τα γεγονότα γύρω απο την οικονομική κρίση κρύβουν και άλλους σκοπούς;( εκτός βέβαια απο το να κερδίσουν περισσότερα οι τράπεζες).
Εξάλλου ποιό εύκολα ελέγχεται ο κόσμος όταν εξαρτάται απο ένα νόμισμα και τον εξουσιάζει μια κυβέρνηση.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου