Σάββατο 21 Μαρτίου 2009


Στην περιοχή Ουρανούπολη της Χαλκιδικής βρίσκεται ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία, το Eagles Palace (βλέπετε το συγκρότημα στην φωτογραφία). Η ξενοδοχειακή μονάδα έχει 97 δωμάτια, 17 Bugallows και 51 σουίτες. Κατασκευάστηκε το 1993 και η τελευταία ανακαίνιση έγινε το 2006. Η μονάδα έλαβε το πρώτο βραβείο στον τομέα κοινωνικής, οικονομικής και κοινωνικής ευθύνης κατά το ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο της αλυσίδας Small Luxury Hotels στη Νέα Υόρκη.

Στην αλυσίδα ανήκουν πάνω από 400 ξενοδοχεία πολυτελή σε όλο τον κόσμο. Παροχές της μονάδας; Εσωτερική και εξωτερική πισίνα για ενήλικες και παιδιά, εστιατόρια, μπαρ, κέντρα καταδύσεων, κέντρα θαλασσίων σπορ, γυμναστήριο και παιδικές χαρές. Είναι 5 αστέρων και απέχει 4 χλμ από την Ουρανόπουλη και μόλις λίγα χιλιόμετρα από το Αγιο Όρος.

Όμως στην Ελευθεροτυπία, 16-07-2007, αναφέρει χαρακτηριστικά:

Χωρίς γνωμοδότηση δασαρχείου η δασική έκταση έγινε γεωργική και δόθηκε ως αντάλλαγμα στη Μονή Βατοπεδίου

Δασική έκταση-φιλέτο 8.600 στρεμμάτων στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής αποχαρακτηρίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες για αγροτική εκμετάλλευση και δίδεται στη Μονή Βατοπεδίου σε αντάλλαγμα της ...Βιστονίδας λίμνης και της παραλίμνιας περιοχής που περιέρχεται στο Δημόσιο. Η μεθόδευση, πρωτοφανής για την περίπτωση, αποτελεί ανίερο ρουσφέτι που ξεσήκωσε φορείς και κατοίκους, οι οποίοι ετοιμάζουν προσφυγές στα δικαστήρια για επιστροφή του δάσους.

Οπότε νομίζω είναι εξώφθαλμο το οικονομικό σκάνδαλο. Σε μια πανάκριβη τουριστικά περιοχή, η Μονή Βατοπεδίου πήρε σχεδόν τσάμπα τα 9.000 στρέμματα και τώρα θα θησαυρίσει προχωρώντας στην εμπορική εκμετάλλευση τους.
Εξάλλου το σήμα του ξενοδοχείου Εagles Palace δεν είναι τυχαίο οτι ειναι το:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου